Festes i Fires del Maresme

El Maresme és una comarca amb una activitat associativa molt rica i un calendari d’activitats festives, culturals i comercials que omplen tot l’any. Diverses poblacions celebren anualment l’anomenada Primavera de les Arts; s’organitzen festivals de música, com el Festival de Música Clàssica de Santa Florentina a l’estiu (Caldes d’Estrac), el Festival de Jazz (Arenys de Mar), el festival de Poesia i + (Caldes d’Estrac), l’Screamin Festival (Calella) i el Psychobilly Meeting (Pineda de Mar) o el Festival de Música del Maresme; i altres tipus de festivals, com el Festival Internacional de Teatre Còmic Ple de Riure (El Masnou), la Festa de la Verema (Alella), el Festival de Circ Curtcirckit (Montgat), la Fira Mercat Modernista (Canet de Mar), el Festival Internacional de Música (Malgrat de Mar), l’Oktoberfest i Calella Renaixentista (Calella) o la Fira Màgica (Santa Susanna).

Castellers Alt Maresme
Castellers Alt Maresme

Tordera i Mataró acullen setmanalment els mercats més nodrits, veritables espectacles visuals. Argentona ha fet popular la seva Fira del Càntir, que se celebra el mes d’agost i que ofereix interessants mostres de l’artesania en fang; la Fira de Calella i l’Alt Maresme, al mes de setembre, es reconeguda com a exemple firal a tot el país; i, entre altres propostes, Pineda celebra al mes de maig la Mostra Nacional de Teatre Amateur de Catalunya, veritable aparador per al Maresme en què participen grups de tota Espanya.

Les festes majors són el punt culminant de les tradicions populars de cada municipi. La més destacada és la de Mataró, coneguda amb el nom de les Santes i que es celebra a finals de juliol, però n’hi ha d’altres també molt destacades com la dels Pirates i premianencs (Premià de Mar).

Deja una respuesta